Hoewel er een diversiteit bestaat van Unix operating systemen en de daarop aanwezige applicaties en middle-tier software (Apache, Squid, Sendmail, etc.) beschikt Ficture IT over brede kennis en ervaring met een zeer grote diversiteit van combinaties op dit vlak. Of het nu gaat over het inrichten van een mail server, of het inrichten van monitor software voor het in de gaten houden van verschillende machines, Ficture IT zal in alle situaties een ontwerp en/of implementaties kunnen maken die in de omgeving past.

Ook als het gaat om email verwerking, webservers, proxies, FTP servers, etc., kunnen wij een voor de omgeving goed passend ontwerp maken en daar de implementatie voor doen. Denkt U hierbij aan het opzetten van DNS servers, het inrichten van Webmail voor uw personeel, het regelen van de mail-stroom vanaf een provider.

Ook voor periodiek beheer op Unix en Internet gebied kunnen wij de helpende hand toesteken. Of het nu gaat om maandelijks of wekelijks onderhoud, wij kunnen op periodieke basis langskomen om te zorgen dat uw omgeving goed blijft lopen. Natuurlijk kunnen wij ook beheersplannen maken zodat U dit zelf kunt uitvoeren, zelfs met de optie U om bij bijzondere gevallen of gebeurtenissen te helpen.

Wanneer U problemen heeft op Unix/Internet gebied, en U krijgt het probleem niet in kaart, dan kunnen wij U helpen met troubleshooting. Wij zijn zeer goed in het structureel aanpakken van troubleshooting sessies wanneer er problemen zijn die zeer moeilijk zijn te traceren. Denkt U hierbij aan fluctuerende internet snelheden, crashende software, wij kunnen U in de meeste gevallen helpen met het lokaliseren en eventueel oplossing van het probleem.